Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Estudiants i sindicats continuen mobilitzats en contra la sentència del 25% del castellà a les aules

|

- Publicitat -

Estudiants i sindicats es manifesten aquest migdia pel centre de Barcelona en defensa del català i contra la sentència del 25% de castellà a les aules.

La marxa és l’acte central a Barcelona de la vaga convocada per aquest dimecres pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), USTEC, COS i Intersindical.

Publicitat

Els manifestants han iniciat la marxa a la plaça d’Urquinaona encapçalats per una pancarta amb el lema ‘La pública és en català’ i cantant lemes com ‘La seva sentència, la nostra lluita’ o ‘Ahir, avui i demà, escola en català’. Els sindicats exigeixen al Departament d’Educació que assumeixi responsabilitats i que garanteixi la immersió a l’escola.

A més, el Consell per la República surt al carrer per donar suport a la vaga convocada per la majoria de sindicats d’ensenyament i d’estudiants del país en defensa de la llengua i l’Escola Catalana.

Aquesta manifestació, contra la sentència del 25 % de classes en castellà, representa la quarta mobilització al carrer de la comunitat educativa en pocs dies, durant aquest mes de març. Cal record La setmana passada ja es van fer tres manifestacions multitudinàries pel centre de la ciutat, amb motiu de la vaga d’ensenyament contra els canvis que vol introduir Educació. En aquest cas, els sindicats han convocat cinc dies d’aturades, dos dels quals encara estan previstos pels propers 29 i 30 de març.

Et pot interessar  Bibliotecaris de Barcelona fan vaga per demanar més personal, millores laborals i mesures per garantir la conciliació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut