Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

VIDEO | Borràs treu pit de l’estratègia de Junts mentre nega haver salvat Sánchez i es desmarca d’ERC

"La prova de foc que el PSOE ho tindrà difícil és el que va passar ahir" assegura la presidenta de Junts

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha negat rotundament que el gest que el seu partit va tenir ahir amb el PSOE suposés “salvar-lo”, a la vegada que s’ha desmarcat de l’estratègia d’ERC, qui també va facilitar l’aprovació dels decrets òmnibus del govern espanyol. En una entrevista a TV3, Borràs ha tret pit de l’acord sobre immigració tancat amb el PSOE, segons el qual es traspassa a la Generalitat la gestió de les competències en immigració, tot insistint que la manera de negociar de Junts, així com els resultats que obtenen, són diferents a ERC.

La líder de Junts ha remarcat insistentment que Junts “ha fet el que va dir que faria: fer valdre la força dels set vots”, subratllant també que “Junts per Catalunya dona els vots a allò que és bo per a Catalunya“. Segons Borràs, la seva formació ja va deixar clar als socialistes que l’acord tancat a Brussel·les era només d’investidura, i que “la legislatura avançaria en funció de quina era la resposta del PSOE i dels compromisos que adquiria”, un fet que ha quedat constatat arran de les votacions d’ahir. “No hem salvat ningú, no hem salvat Pedro Sánchez” ha assegurat Borràs.

Publicitat

Borràs ha assegurat que el PSOE s’haurà de guanyar els vots de Junts “fent política” i que ningú els pot donar per descomptats. “La prova de foc que el PSOE ho tindrà difícil és el que va passar ahir. Treballem amb franquesa i cobrint-nos les espatlles a canvi dels nostres vots. El missatges si no l’havien entès, l’han entès per la força: hi ha un acord d’investidura i la legislatura avançarà segons els seus compromisos”, ha dit. Un marc de joc que Borràs ha qualificat “d’efectiu”.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès

Laura Borràs també ha aprofitat per treure pit de l’estratègia de Junts, contraposant-la a la d’ERC: “Les maneres de negociar són diferents i els resultats també. Junts no és aliat del PSOE, Junts és aliat de Catalunya. No poden donar per descomptats els nostres vots”. En aquest sentit, ha subratllat que el traspàs “integral” de les competències en migració es plasmarà en una llei orgànica. Amb tot, ha avisat a Sánchez que “no tindrà una legislatura plàcida”.

Junts ha fet públic, de moment, les principals qüestions de l’acord amb el PSOE i es preveu que “aquests dies” vagin sortint altres temes que formen part del pacte.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut