Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

VIDEO | Els Mossos van identificar forçosament tres manifestants de l’Esquerra Independentista

Els Mossos van arribar fins al punt d'aturar un autobús urbà per fer baixar una de les persones que volien identificar

|

- Publicitat -

Les manifestacions convocades per diversos sectors de l’independentisme amb motiu de la Diada de Catalunya van deixar imatges d’actuacions policials qüestionables, com ara la que denuncia l’entitat Alerta Solidària, que va tenir lloc un cop va finalitzar la manifestació convocada per l’Esquerra Independentista (EI).

La manifestació de l’EI va congregar prop de 5.000 persones, que van marxar des de la plaça Urquinaona fins a la plaça Comercial, davant d’El Born Centre de Cultura i Memòria, on posteriorment van celebrar l’acte polític. Els manifestants portaven una pancarta amb el lema ‘Som Països Catalans’, que és la que va encapçalar la marxa, i van proferir proclames com ara ‘sense desobediència no hi ha independència’ o ‘Urquinaona, ho tornarem a fer’. La marxa va desenvolupar-se pràcticament sense incidents, tot i que a l’alçada del passeig de Lluís Companys uns encaputxats van cremar una pancarta amb fotografies del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Publicitat

Això va canviar un cop va finalitzar l’acte polític de l’EI i van aparèixer els Mossos d’Esquadra. Segons denuncia l’entitat Alerta Solidària, els agents van dur a terme identificacions arbitràries i forçoses dels manifestants, un fet que atempta contra el seu dret legítim de reunió i de manifestació. Tal com exposa l’entitat, els Mossos van arribar fins al punt d’aturar un autobús urbà per fer baixar a una de les persones que volien identificar.

Amb tot, l’entitat assenyala la responsabilitat del Govern en aquesta situació, i critica que cap representant de l’executiu denunciï aquests fets, malgrat que després es negocia l’amnistia. Alerta Solidària conclou la denúncia mediàtica dels fets acusant els membres del Govern de ser uns “hipòcrites”.

Et pot interessar  Elena diu que s'ha "intensificat" el risc d'atacs de llops solitaris i lamenta que el context internacional "no ajuda"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut