Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] El president Pujol agraeix a Puigdemont la seva tasca a Europa

|

- Publicitat -

El cicle de taules rodones ‘Escolta, Europa’ ha reunit aquest dilluns cinc expresidents de la Generalitat. L’acte de cloenda del cicle, celebrat al Paranimf de la UB, ha comptat amb les intervencions de Jordi Pujol, José Montilla (amb un vídeo), Artur Mas, Carles Puigdemont (des de Bèlgica) i Quim Torra. Els expresidents han reivindicat el seu europeisme, tot i les “debilitats” del projecte europeu, en paraules de Mas. Han exigit, però, “exemplaritat democràtica”, tal com ha insistit Puigdemont, en connexió des de l’exili. La cloenda ha anat a càrrec de la consellera d’Exteriors, Victòria Alsina, que ha criticat les “absurdes pressions” de l’Estat per “impedir” que Catalunya es relacioni amb les institucions europees.

Qui es va endur, però, més protagonisme, va ser el president Pujol, que va repassar la història d’Europa i els seus vincles amb Rússia. El fundador de CDC també ha volgut expressar la seva “simpatia i afecte” cap a Puigdemont, tot i no estar “totalment d’acord” amb el qui també va ser diputat per Convergència. “El meu agraïment per l’acció sostinguda de defensa a tota Europa de la causa de Catalunya”, ha remarcat Pujol sobre Puigdemont.

Publicitat

Des de Bèlgica, Puigdemont ha insistit que cal ser “euroexigents” i no conformar-se amb l’Europa actual. El president de Junts ha reiterat que cal exigir més a la UE en l’àmbit dels drets fonamentals i “l’exemplaritat democràtica”. “Europa ha de ser la potència mundial en democràcia, i ha de ser incontestable”, ha afegit.

Et pot interessar  El Suprem cita Puigdemont i Wagensberg a declarar com a investigats de terrorisme en la causa del Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut