Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

[Vídeo] El Parlament homenatja les víctimes del franquisme per així “recuperar la memòria històrica”

|

- Publicitat -

El Parlament ha celebrat aquest dimarts un acte institucional d’homenatge a les víctimes del franquisme. “En moments tan complexos, l’acte és un toc d’atenció generalitzat”, ha dit la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha encapçalat l’homenatge. “Recuperar la memòria històrica és la millor manera per no incórrer en els mateixos errors del passat”, ha afegit. L’acte s’ha celebrat al pati de la biblioteca del Parlament i ha comptat amb la tradicional ofrena a l’escultura ‘La pietat’. També hi ha participat el president de l’Associació pro Memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya, Pere Fortuny, entitat que va fer donació de l’escultura a la cambra catalana el 1983.

Publicitat

L’homenatge ha començat amb un minut de silenci musicat amb la interpretació de ‘Las morillas de Jaén’, de Federico García Lorca, a càrrec de la guitarrista Sara Congost. Borràs ha aprofitat per recordar que el García Lorca va ser una de les primeres víctimes franquistes, l’agost del 1936.

A l’acte també hi han assistit representants dels diferents grups parlamentaris i el director del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial