Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

VÍDEO | El Govern pressiona el PSC perquè apreciï el “gest decisiu” amb la B-40 i desbloquegi les negociacions pels pressupostos

|

- Publicitat -

L’estira-i-arronsa entre el Govern de la Generalitat i el PSC per arribar a un acord en la negociació dels pressupostos d’aquest any 2023 continua, amb les relacions entre l’executiu i els socialistes cada vegada més tensades. Després que ERC s’obrís a estudiar el desbloqueig de la B-40, o el Quart Cinturó, a través d’una esmena a la moció del PSC sobre aquesta qüestió, que és un dels esculls pels pressupostos, el Govern s’ha topat de nou amb l’immobilisme dels socialistes, que diuen que si bé estudiaran les mocions, la seva posició “és la que és”. Davant aquesta situació, l’executiu català ha volgut treure pit del seu gest amb els socialistes, instant-los a valorar el “gest decisiu i significatiu” d’estudiar la construcció de la Ronda Nord entre Sabadell i Terrassa.

“Per primera vegada el Govern contempla a estudiar totes les opcions, inclosa la Ronda Nord, com una de les opcions per millorar la mobilitat del Vallès” ha expressat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa, tot afegint que “sempre que això serveixi perquè Catalunya pugui disposar d’uns nous pressupostos pel 2023″.

Publicitat

El “gest decisiu” del Govern, tal com l’ha definit Plaja, ha de permetre “desbloquejar una negociació que el PSC sembla que vol enquistada“, ha etzibat la portaveu, que també ha fet referència als “dèficits i necessitats” que té el país i que “fa anys que s’arrosseguen”. “Cal un pressupost expansiu, com el que tenim sobre la taula, com l’actual, per mirar de començar a posar Catalunya al dia,  i això és el que fa i farà aquest Govern”, defensa la portaveu, enumerant tot seguit algunes de les mesures aprovades, com l’actualització del 8% de l’IRSC, o la necessitat de respondre les demandes del sector educatiu i sanitari, que tenen vagues generals convocades pels pròxims 25 i 26 de gener. “Moltes de les reclamacions del sector educatiu i sanitari venen de lluny, el malestar i les retallades fa anys que s’arrosseguen, però per donar resposta a totes aquestes demandes calen recursos i, per tant, calen pressupostos” ha expressat Plaja.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M

Malgrat la voluntat del Govern d’arribar a un acord ampli i quatre bandes entre els comuns, Junts i el PSC, la portaveu del Govern ha recordat que “aquesta setmana hauríem de saber si blanc o negre per part del PSC”, i que l’executiu no descarta aprovar el projecte pressupostari al Consell Executiu sense cap nou acord. “Però no és l’opció prioritària”, ha apuntat.  “Estem convençuts que el PSC apreciarà el gest i desbloquejarà els pressupostos“, ha afegit Plaja, llançant així la pilota al teulat dels socialistes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut