Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

ERC presentarà esmenes “amb voluntat d’acord” a una moció del PSC sobre la B-40

La consellera acusa el PSC de “bloquejar” els pressupostos per “càlculs polítics”

Agències 23/01/2023
El líder del PSC, Salvador Illa, gesticulant mentre es dirigent al president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la sessió de control. Data de publicació: dimecres 19 d’octubre del 2022, 15:03 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha avançat que ERC registrarà avui esmenes a la moció del PSC sobre la B-40 que es votarà dijous al ple del Parlament. En roda de premsa després de reunir-se amb patronals i sindicats per abordar la situació de la negociació dels comptes, la consellera de la Presidència ha assegurat que a través de les esmenes intentaran “acostar posicions” i que les presentaran amb “voluntat d’acord”.

Vilagrà retreu al PSC que estigui “bloquejant” l’acord per “càlculs polítics” i per només un desacord sobre el tram del quart cinturó entre Sabadell i Terrassa. La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha avisat que una pròrroga dels pressupostos durant tot l’any té “dificultats i mancances”.

Els macroprojectes dificulten l’aprovació

Tanmateix, Vilagrà assegura que el Govern ha arribat a un acord amb els temes que el PSC ha posat sobre la taula com el Hard Rock i aeroport de Barcelona, excepte amb el tram de la B-40. Vilagrà i la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, tenen previst reunir-se demà amb Junts i traslladen la negociació sobre el quart cinturó al Parlament, en el marc de la moció que els mateixos socialistes han presentat sobre infraestructures.

La consellera no ha detallat el contingut de les esmenes que ERC registrarà, però ha dit que són fruit del treball conjunt entre el Govern i el grup parlamentari per donar resposta a la moció del PSC. La setmana passada l’executiu català va traslladar una proposta als socialistes sobre la B-40, però que no ha satisfet al PSC.