Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

[Vídeo] El Gobierno utilitza bots per augmentar els “likes” a les publicacions del Ministerio de Sanidad

Molts dels perfils que reaccionen a les publicacions de Sanidad a Facebook són acabats de crear, amb noms estranys i molt pocs seguidors

Àlex Huguet 20/04/2020

Ha quedat demostrat que el Gobierno de España fa de tot per defensar el seu “saber fer” i tirar-se floretes a si mateixos, i a les xarxes socials és on més es demostra. En un vídeo que ha corregut per les xarxes, es demostra com en moltes de les publicacions de la pàgina de Facebook del Ministerio de Sanidad hi ha diverses “reaccions” o “m’agrada” que provenen de perfils completament falsos, creats amb la intenció de disparar la popularitat de les publicacions d’aquesta pàgina.

L’home del vídeo va mostrant diversos dels perfils que reaccionen a les publicacions, i molts són creats dies, o inclús hores abans que el Ministerio de Sanidad publiqui els seus escrits. Òbviament no parlem d’un 100% de persones que segueixen la pàgina, però sí d’una clara majoria, generalment amb noms estrangers, que tenen característiques en comú, com ara fotografies provocatives o amb amics, i que tenen pocs seguidors ja que són perfils creats per bots, per tal d’augmentar els famosos “likes” o “reaccions”, tant importants a les xarxes socials.