Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

[Vídeo] El discurs dels presentadors de ‘La Competència’ sobre la immersió lingüística: 2013 o ahir?

Òscar Dalmau i Òscar Andreu van protagonitzar un irònic discurs que demostrava que la immersió lingüística no és incompatible amb el coneixement del castellà

Carme Garau 25/11/2021
Òscar Dalmau i Òscar Andreu durant els premis Ondas de la ràdio i la televisió.

Els presentadors de ‘La competència’, de RAC 1, van ser guardonats el 2013 amb el premi Ondas al millor programa de ràdio. Òscar Dalmau i Òscar Andreu van protagonitzar un irònic discurs a la gala de lliurament dels premis en què defensaven el model d’escola catalana i ridiculitzaven els arguments que sostenen que la immersió lingüística és incompatible amb el coneixement del castellà. El vídeo ha tornat a circular per les xarxes socials per la vigència actual que tenen les seves paraules 8 anys després i, especialment, després de la decisió del Supremo d’imposar un 25% de castellà a les aules de Catalunya.

“Intentarem expressar-nos en llengua castellana, però després de tota una vida escolar d’immersió lingüística en català comprendreu que no ens serà fàcil”, afirmava Dalmau amb sorna i en un perfecte castellà. Òscar Andreu li segueia la broma per assegurar que no saben el que diuen i que llegeixen “una transcripció fonètica”.