Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

VÍDEO | El Consell de la República crida a defensar i reivindicar l’1-O participant a l’acte unitari independentista

El Consell crida a "continuar el camí que vam començar plegats ara fa sis anys"

|

- Publicitat -

El pròxim diumenge, 1 d’octubre, es commemorarà el sisè aniversari del referèndum de l’1-O, que va ser la demostració més gran que un poble unit pot exercir els seus drets fonamentals, entre ells el de l’autodeterminació, malgrat tot. Sis anys després de l’1-O i dels incomptables intents de l’Estat espanyol per reprimir l’independentisme, el moviment continua viu, i mostra d’això són les diferents manifestacions programades pel primer diumenge d’octubre, entre elles l’acte unitari independentista per defensar i reivindicar el referèndum.

El Consell de la República, que fa setmanes que crida tothom a mobilitzar-se en aquesta data senyalada, ha publicat un nou vídeo en el qual reitera la crida a participar de la manifestació unitària de l’independentisme. El vídeo mostra una de les urnes emprades durant el referèndum de l’1-O al bell mig de la plaça Catalunya, mentre recorda que sis anys després de l’1-O, “ni el pas del temps, ni la repressió en forma de jutges, policies, querelles, presons, exilis… han aconseguit doblegar la nostra determinació”.

Publicitat


La manifestació independentista unitària que han convocat les principals entitats independentistes tindrà lloc el diumenge, 1 d’octubre, a la plaça Catalunya de Barcelona, a les sis hores de la tarda. L’acte està organitzat pel Consell de la República, l’ANCÒmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i Intersindical-CSC, i sota el lema ‘Defensem l’1-O: Independència, autodeterminació i amnistia’, comptarà amb parlaments de representants independentistes com Carles Puigdemont. El mateix Puigdemont va fer una crida pocs dies enrere perquè la ciutadania es mobilitzés l’1-O per reclamar “la fi de la repressió i l’amnistia total”.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut