Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

[Vídeo] Eduard Pujol deixa per terra la monarquia espanyola: “Estem al segle XXI i els prínceps no tenen la sang blava”

El diputat de JxCat una crida als diputats del 155 a “fer el salt”: “Els seus electors han dit prou a les martingales de la casa reial, i vostès ho saben”

Àlex Huguet 24/07/2020
Eduard Pujol, portaveu de Junts per Catalunya

El diputat de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha fet una repassada a la monarquia espanyola mitjançant definicions hilarants durant la seva intervenció, amb l’objectiu de fer reaccionar als partits unionistes que blanquegen una monarquia que ja no s’aguanta per enlloc. “La monarquia és vella i caduca”, ha començat Pujol. “Els partits ens la venen com un regal diví i una galàxia plena de virtuts”, ha reblat dirigint-se directament cap al sector unionista del Parlament. Tot seguit, ha demanat als “diputats del 155” que “facin el salt”, i que escoltin als seus electors, que “ja han dit prou a les martingales de la casa reial, i vostès ho saben”. Entre altres descripcions, el diputat independentista ha definit la monarquia com “un dinosaure que es resisteix a sobreviure”, i ha demanat que el sentit comú parli en unes urnes per decidir si el poble vol una República.

Per acabar, ha volgut deixar clar que “estem al segle XXI i els prínceps no tenen la sang blava, per molta constitució del 78 que hi hagi”, i ha constatat que, si a més hi ha corrupció pel mig, “punt i final. Defensar la monarquia és impossible”. “Game over, s’ha acabat el bròquil”, ha reblat Pujol.