Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

[VÍDEO] Cuixart: “Som molt més a prop d’arribar a consensos del que alguns volen fer creure”

El president d’Òmnium adverteix als partits independentistes que la “repressió no ens pot portar a un bloqueig”

Agències 13/05/2021
El president d'Òmnium i pres polític, Jordi Cuixart, en l'acte d'ahir 'Fem-nos lliures'.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha advertit aquest dijous als partits independentistes que la “repressió” que considera que exerceix l’Estat no pot portar a un bloqueig entre ells en les negociacions. “No ens podem permetre el luxe de no arribar a grans acords i consensos”, ha apuntat en una entrevista a TV3 l’endemà de l’acte d’Òmnium ‘Fem-nos lliures’. Cuixart ha admès que costa reorientar l’estratègia dels independentistes per l’actitud de l’Estat. Amb tot creu que “som molt més a prop d’arribar a consensos del que alguns volen fer creure”

Per això, ha tornat a reclamar als partits independentistes que acordin una “estratègia compartida”. En la seva opinió, s’ha abandonat el discurs de l’esperança i de la il·lusió, sumat al fet que els independentistes “s’han dedicat a llançar-se els plats pel cap” darrerament, fet que Òmnium veu amb preocupació.

Per Cuixart, una de les obligacions i funcions de la política és el diàleg, però alhora els independentistes s’han trobat “davant un Estat que actua amb tota la violència, que intenta arruïnar les famílies, i que els presos polítics i els més de 3.000 represaliats veuen la seva vida alterada”.