Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

[Vídeo] Cuixart: “Seguirem pressionant els polítics. Tornarem a votar”

El president d’Òmnium veu “molt difícil” encarar una negociació honesta amb l’Estat si no s’atura la “repressió”

Avatar
Agències 02/07/2021
Pla obert del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, saludant els 200 càrrecs de l'entitat en el primer acte polític després de ser indultat, a Barcelona aquest 1 de juliol de 2021. (Horitzontal)

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha demanat a la Generalitat una “resposta molt contundent” i que “trobi instruments” per protegir els servidors públics del Tribunal de Comptes. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Cuixart ha dit que la Caixa de Solidaritat continuarà fent una “feina exemplar” però ha afegit que també cal “determinació” per part de les administracions perquè si no, ha alertat, pot haver un “efecte dissuasori”. D’altra banda, el president d’Òmnium veu “molt difícil” encarar una negociació “honesta” amb l’Estat fins que no s’aturi la “repressió” i ha replicat al ministre Miquel Iceta que les propostes d’autogovern estan “bastant condemnades al fracàs”.

Cuixart ha explicat que hi ha molt pocs recursos a la Caixa de Solidaritat i, a banda de fer una crida a omplir-la, també s’ha dirigit directament al Govern: “La Generalitat ha de trobar instruments per protegir aquesta gent”, ha dit en referència als ex-alts càrrecs a qui es demanen fiances milionàries per l’acció exterior entre el 2011 i el 2017.

Després que el ministre Iceta hagi dit que la proposta del govern espanyol per a Catalunya és més autogovern, Cuixart li ha respost que ara no s’està en aquest estadi i ha recordat que s’està sota un Estatut amb articles suspesos. Segons el president de l’entitat, és moment de “rigor i molta generositat” i que la ciutadania “no tingui la sensació que se li està prenent el pèl”. A banda, també s’ha mostrat convençut de seguir “pressionant els polítics” per tornar a celebrar un referèndum, malgrat les paraules del president Sánchez.