Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Cuixart, als partits: “Deixeu de fer política de curta volada i blindeu el model d’escola catalana”

|

- Publicitat -

Sergi Belbel ha guanyat el 62è Premi Sant Jordi amb la novel·la ‘Morir-ne disset’ aquest dimarts en la 71a Nit de Santa Llúcia d’Òmnium Cultural, que s’ha celebrat al Teatre Nacional de Catalunya. Durant la gala també s’ha donat el 24è Premi Mercè Rodoreda de Contes i Narracions a Ricard Sunyol Estadella per ‘Declaració d’invencions’; el 63è Premi Carles Riba de Poesia a Antoni Vidal Ferrando per ‘Si entra boira no tendré on anar’; i el 59è Premi Josep M. Folch i Torres de Novel·les per a Nois i Noies a Carles Sala i Vila per ‘Capità Lluc’. El 48è Premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil ha quedat desert.

Enguany la Nit de Santa Llúcia ha comptat amb la presència del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, després de l’absència en les últimes quatre edicions a causa del seu empresonament. Així mateix, les reivindicacions per la llengua han estat constants durant la gala celebrada al TNC.

Publicitat

El públic ha ovacionat dempeus el líder d’Òmnium quan ha pujat a l’escenari del teatre. En el seu discurs, Cuixart ha apel·lat directament als representats polítics, als que ha demanat “que deixin de fer política de curta volada i blindin el model d’escola catalana”. Així mateix, ha convidat tots els assistents “a sortir als carrers” aquest dissabte per mostrar la “determinació, responsabilitat i compromís cívic” de la ciutadania “d’aquest d’un greu atac al model de convivència”. Una altra de les reivindicacions de la nit ha estat entorn del món audiovisual. “Demanem als partits que assumiu aquesta transcendència històrica. La indústria ha de ser catalana i en català”, ha apuntat Cuixart.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut