Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

[Vídeo] Cop d’efecte de Cuevillas al Congrés dels Diputats durant la seva primera intervenció

Cuevillas: “El dia que una majoria de ciutadans a Catalunya vulguin independitzar-se, no hi haurà Constitució que ho impedeixi”

Àlex Huguet 19/02/2020
Pla curt del candidat de JxCat i advocat Jaume Alonso-Cuevillas en una atenció als mitjans a la platja del Remolar, el 7 de novembre del 2019

Aquest dimarts, el Congrés dels Diputats ha rebutjat la proposta del PP que volia limitar les fórmules d’acatament de la Constitució, i només dir “sí, juro” o “sí, prometo”, i així prohibir les diferents maneres d’acatar-la per part de diputats independentistes. Només VoxCiudadanos i Foro Asturias van donar suport a la proposta.

Quan va ser el torn de Jaume Alonso-Cuevillas (JxCat) per rebutjar aquesta demanda dels populars, va alliçonar els partits d’ultradreta defensant que la legitimació dels diputats ve del sufragi universal, i va recordar que gràcies a això el president a l’exili, Carles Puigdemont, i també Toni Comín i Clara Ponsatí, són eurodiputats. A més, Cuevillas confia que ben aviat, Oriol Junqueras també ho podrà ser.