Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Vídeo] Cop de puny sobre la taula de Torra contra la justícia espanyola

Demana accions immediates davant l'escàndol i anuncia que parlarà amb autoritats europees sobre el cas

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ofert una declaració institucional aquest matí després de l’escàndol dels missatges catalanofòbics de jutges espanyols “Hem conegut converses fòrum justícia. Fets molt greus falta independència judicatura en un estat democràtic”.

Per Torra, la gravetat de les converses i missatges “tenen interès directe en causes que estan jutjant” i per tant, conclou que “s’ha trencat la confiança que quedava amb la justícia espanyola. Estem indefensos. No hi ha seguretat judicial a l’Estat espanyol”.

Publicitat

Davant la impossibilitat, ara confirmada del tot, de no poder tenir un judici just, net i imparcial, ha enumerat un conjunt d’exigències a l’Estat: la dimissió immediata de president del CGPJ, que la Fiscalia General de l’Estat iniciï investigació per depurar responsabilitats penals, la llibertat immediata de persones que estan empresonades retorn dels exiliats.

A més, ha explicat que es farà un informe jurídic per estudiar accions que es puguin emprendre i que parlarà amb el president Pedro Sánchez per a demanar-li una “acció contundent” i, a més, demanarà a “les autoritats europees que actuïn sobre la deriva autoritària de l’Estat espanyol”.

Et pot interessar  El suposat govern progressista del PSOE i Sumar portarà al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut