Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

[Vídeo] Comín i Ponsatí, davant les portes del Tribunal de Sàsser: “Itàlia no es vol deixar arrossegar per Llarena”

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts Toni Comín creu que la seva llibertat a Sardenya “és una prova” que Itàlia no es vol deixar “arrossegar” pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. “L’estat italià no comparteix el criteri del jutge Llarena”, ha assegurat a les portes del Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, on aquest dilluns compareix el president a l’exili Carles Puigdemont. Ni Comín ni la també eurodiputada de Junts Clara Ponsatí van ser detinguts a la seva arribada a l’Alguer, a diferència de Puigdemont, que el passat 23 de setembre va ser arrestat. “No som una peça de caça com és el president Puigdemont”, ha remarcat Ponsatí, admetent que ells han tingut “més tranquil·litat” per viatjar aquests últims mesos.

Publicitat

Comín i Ponsatí també s’enfronten a una ordre europea d’extradició per la causa del ‘procés’.

En declaracions a la premsa a les portes dels jutjats, Comín i Ponsatí no han aclarit si van avisar les autoritats italianes que viatjarien a Sardenya, però han assegurat que aquestes van avisar Espanya per “aclarir” la seva “situació legal a Itàlia”, en línia amb el primer ofici del Tribunal d’Apel·lació de Sàsser, que va deixar en llibertat Puigdemont sense cautelars, tot i que encara no ha decidit sobre el seu cas.

“El govern italià (…) ho fa, no amb la previsió que nosaltres farem un viatge, sinó per evitar que la policia italiana torni a ser víctima d’un engany per part de l’estat espanyol”, ha subratllat Comín.

Et pot interessar  La irònica i realista reflexió de Puigdemont sobre l'escàndol de la compra-venda de vots a l'Estat espanyol
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió