Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Vídeo] Colau entra al jutjat per la porta secundària, plantant els seguidors i esquivant crits de ‘dimissió’

|

- Publicitat -

Partidaris i detractors de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’han escridassat davant de la Ciutat de la Justícia, on Colau estava citada a declarar com a investigada per suposades subvencions irregulars.

Allà, s’han reunit afins als comuns i partidaris de l’alcaldessa, que acusen Agbar de finançar la querella contra ella per voler fer una companyia d’aigües pública. Tanmateix, Colau ha entrat per la porta secundària, deixant amb un pam de nas les persones que s’havien mobilitzat per mostrar-li suport.

Publicitat

També s’ha convocat una concentració per mostrar el malestar i demanar la dimissió de Colau, a qui acusen de fer la capital catalana més pobra i insegura. Vox ha aprofitat el circ mediàtic per acudir a l’acte amb megàfons i pancartes.

El diputat de Vox al Parlament i futur candidat a l’alcaldia de Barcelona, Joan Garriga, ha negat cap vinculació amb aquesta entitat, però ha dit que havien acudit a la Ciutat de la Justícia per demanar-li la dimissió pels suposats delictes i la seva gestió al capdavant del consistori.

El jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona va obrir la causa arran d’una querella de l’associació Transparencia y Calidad Democática per suposades subvencions irregulars a entitats afins als comuns i a la mateixa Colau com la PAH, l’Observatori DESC, l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) o Enginyeria Sense Fronteres.

L’associació querellant acusa Colau dels delictes de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d’influències, negociacions prohibides a funcionaris i frau. La defensa, en canvi, creu que s’arxivarà la causa i no hi veu indicis de delicte.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut