Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La defensa de Colau creu que s’arxivarà la causa contra l’atorgament irregular de subvencions

|

- Publicitat -

La defensa d’Ada Colau no veu cap indici de delicte ni d’irregularitat administrativa en l’atorgament de subvencions a entitats socials i confia en l’arxivament de les actuacions iniciades arran de la querella presentada per l’associació Transparencia y Calidad Democrática. El mateix dia que Colau ha de declarar al jutjat en qualitat d’investigada, l’advocat Àlex Solà, membre de l’equip de defensa, assegura en declaracions als mitjans que l’alcaldessa “té tranquil·litat i ganes d’explicar al jutjat la realitat”. A més, subratlla que el jutge ja disposa de diversos informes fets des dels serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament de Barcelona sobre el funcionament de les subvencions.

Segons ell, és qüestió de temps que el jutge arribi a la mateixa conclusió que la fiscalia, en aquest cas amb la querella, i arxivi les actuacions. El lletrat recorda que la fiscalia ja va arxivar una denúncia pels mateixos fets que es recullen en la querella i veu “mala fe processal” perquè els querellants ometen aquesta informació al jutjat. “Fan servir el mateix: pintar uns fets fora de context per aconseguir que el jutjat obri diligències i comenci a investigar”, comenta.

Publicitat

Per a Solà, no només no hi ha indicis de delicte en l’atorgament de subvencions municipals sinó que tampoc hi veu indicis d’irregularitat administrativa. Així, assegura que si en lloc d’anar per la via penal els querellants haguessin optat per la via administrativa les subvencions tampoc no s’haurien anul·lat.

Entre la documentació lliurada per part dels serveis municipals al jutjat hi ha l’explicació sobre el funcionament de la concessió de subvencions al consistori.El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, apunta que la participació de Colau en relació a les subvencions que es donen “és gairebé inexistent”, ja que ni tan sols ha signat la concessió, i per això confia que la declaració de l’alcaldessa al jutjat i la documentació lliurada serveixin per “aclarir qualsevol malentès al voltant d’aquestes subvencions”.

“Creiem que el destí acabarà sent l’arxivament”, afegeix, destacant que veuen un “abús del sistema judicial” per part de determinats lobbies que presenten querelles i denúncies contra Colau i altres membres del govern, totes -onze- arxivades fins ara.

La causa es va obrir arran d’una querella de l’associació Transparencia y Calidad Democrática per suposades subvencions irregulars a entitats afins als ‘comuns’ i a la mateixa Colau com la PAH, l’Observatori DESC, l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) o Enginyeria Sense Fronteres. L’associació querellant acusa Colau dels delictes de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d’influències, negociacions prohibides a funcionaris i frau.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut