Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] ‘Centrem’ neix com “el partit postprocés” que busca “trencar la polarització” a Catalunya

|

- Publicitat -

L’exconsellera Àngels Chacón ha presentat la nova formació ‘Centrem’ en un acte al World Trade Center de Barcelona. Segons Chacón, neix com el “primer partit post-procés” que busca “trencar la polarització i acabar amb la paràlisi”.

La també secretària general del PDeCAT, que durant la mateixa presentació ja s’ha postulat per a dirigir el nou partit, ha insistit que la prioritat és “sumar i arribar a consensos de debò” i “tenir les idees clares”, a diferència, a parer seu, de l’actual Govern. Pel que fa al conflicte polític, ha apostat per millorar l’autogovern de Catalunya, però ha insistit que la solució ha de ser sempre “dins el marc de la legalitat” i la “bilateralitat”. També ha assegurat que volen “trencar amb el marc mental de o tot o res”. En resum, Chacón demana resoldre el conflicte català amb una solució democràtica, acordada, legal i votada per la ciutadania de Catalunya, tanmateix sembla oblidar l’immobilisme del Gobierno i les reprimendes pel 9-N i l’1-O.

Publicitat

D’altra banda, ja ha avançat que Centrem té la mirada posada en les eleccions municipals, a les quals preveu presentar-se. El nou partit, que aplega els entorns del PDeCAT, Convergents, la Lliga Democràtica i Lliures, neix després de mesos de converses d’aquestes formacions per articular un front de centre. L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ja va afirmar que preferia desmarcar-se d’aquest grup. Igualment, el PNC de Marta Pascal i el partit de Ramon Espadaler, Units, van rebutjar col·laborar amb Centrem.

Així doncs, l’excandidata del PDeCat en les darreres eleccions catalanes ha perdut les poques oportunitats que li quedaven per intentar captar nous votants que no se sentin identificats amb cap proposta catalanista actual amb més vots, com són Junts o ERC. A més, la nova formació de Chacón pot procurar tenir paciència, si no descarta la independència, però espera que l’Estat espanyol garanteixi el dret d’autodeterminació amb un acord bilateral.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut