Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

[Vídeo] CBS comet un error garrafal i ubica Cumbre Vieja a Múrcia

|

- Publicitat -

El mitjà de comunicació americà CBS News, que afirma ser d’ideologia liberal, ha comès un error geogràfic garrafal que ha fet posar els pèls de punta a tots els espectadors, que tenen un mínim coneixement de les Illes Canàries.

Concretament, mentre feien l’entradeta que havia d’introduir la notícia que el volcà Cumbre Vieja a La Palma segueix causant estralls, ha aparegut un mapa físic d’Espanya que havia d’ajudar a ubicar geogràficament els fets.

Publicitat

La sorpresa ha estat que, en comptes d’allunyar-se de la península Ibèrica per aproximar-se a les Illes Canàries, els grafistes del mitjà han tirat pel dret i han localitzat el volcà a Múrcia, a tocar d’Alacant.

Aquesta errada demostra una falta de rigor periodístic, que ha estat comentada per molts usuaris de Twitter. Les declaracions de la presentadora han aportat un punt humorístic a la situació, atès que mentre s’ubicava en el mapa el suposat punt on està el volcà, ella comentava que “molts residents que viuen a l’Illa volcànica ho han perdut tot”. Aquesta pífia geogràfica ha aportat un toc d’humor a la duresa de la situació que s’està vivint a La Palma.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut