Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

[Vídeo] Carme Forcadell reconeix l’error de no parlar català al judici farsa del Supremo

|

- Publicitat -

La presa política Carme Forcadell ha admès el seu penediment per no haver-se expressat en llengua catalana al judici farsa del Tribunal Supremo que la va acabar condemnant igualment per l’organització del referèndum de l’1-O.

En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, la presidenta legítima del Parlament assegura que si ho hagués sabut, el dia d’avui s’expressaria en català: “Vist com va anar no va servir de res, per tant d’això me’n penedeixo”, ha dit, després d’explicar que els presos polítics van demanar la traducció simultània, però els hi van denegar i només els van oferir la traducció a través d’un tercer, a la qual cosa Forcadell va pensar “que la persona potser no traduiria bé el que vaig dir, s’haurà de rectificar constantment i serà un no acabar”. Per tant, finalment van decidir “facilitar la comprensió”, ha expressat la presidenta del Parlament empresonada.

Publicitat

Forcadell ha remarcat que ella és la primera que es mostra partidària que hi hagi “com més llengües millor, però el català és la nostra”, i per tant, es penedeix de no haver-la utilitzat. Precisament, en aquest diari vam reiterar diverses vegades l’estupefacció que suposava que els líders del procés no s’expressessin en català al judici farsa del Supremo, minoritzant així la nostra llengua, que hagués servit com a arma contra la persecució política dels lletrats de l’estat espanyol.

Et pot interessar  VIDEO | L'humorista Txabi Franquesa deixa amb un pam de nas una dona que fa 60 anys que viu a Catalunya i no s'ha dignat a aprendre català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut