Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

[Vídeo] Carme Forcadell reconeix l’error de no parlar català al judici farsa del Supremo

La presidenta legítima del Parlament creu que “vist com va anar, no va servir de res”, i es penedeix de no haver parlat català

Àlex Huguet 06/03/2021
Imatge extreta de la senyal institucional del Tribunal Suprem de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell declarant el 26-2-19 (horitzontal).

La presa política Carme Forcadell ha admès el seu penediment per no haver-se expressat en llengua catalana al judici farsa del Tribunal Supremo que la va acabar condemnant igualment per l’organització del referèndum de l’1-O.

En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, la presidenta legítima del Parlament assegura que si ho hagués sabut, el dia d’avui s’expressaria en català: “Vist com va anar no va servir de res, per tant d’això me’n penedeixo”, ha dit, després d’explicar que els presos polítics van demanar la traducció simultània, però els hi van denegar i només els van oferir la traducció a través d’un tercer, a la qual cosa Forcadell va pensar “que la persona potser no traduiria bé el que vaig dir, s’haurà de rectificar constantment i serà un no acabar”. Per tant, finalment van decidir “facilitar la comprensió”, ha expressat la presidenta del Parlament empresonada.

Forcadell ha remarcat que ella és la primera que es mostra partidària que hi hagi “com més llengües millor, però el català és la nostra”, i per tant, es penedeix de no haver-la utilitzat. Precisament, en aquest diari vam reiterar diverses vegades l’estupefacció que suposava que els líders del procés no s’expressessin en català al judici farsa del Supremo, minoritzant així la nostra llengua, que hagués servit com a arma contra la persecució política dels lletrats de l’estat espanyol.