Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

[Vídeo] Carles Heredia surt de la comissaria després de negar-se a declarar i denuncia la persecució política dels Mossos

|

- Publicitat -

El periodista Carles Heredia ha sortit a quarts d’una del migdia de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Valls on estava detingut des de primera hora del matí d’aquest dijous. Heredia s’ha acollit al dret de no declarar en passar a disposició judicial de forma telemàtica des de la comissaria. A la sortida, Heredia ha estat rebut per prop d’una trentena de persones que s’han concentrat per donar-li suport. El mateix Heredia ha explicat que se l’acusa de tres suposats delictes amb relació a la visita de Vox a Valls: atemptat contra l’autoritat, desordres públics i lesions lleus a mossos.

En declaracions exclusives a La República, Heredia ha dit que els Mossos l’han emmanillat a primera hora, vestits de paisà i amb un cotxe de policia secreta l’han portat cap a la comissaria. El represaliat també assegura que la denúncia és d’un col·lectiu de recent creació dins el cos de la BRIMO dels Mossos que es dedica a “iniciar acusacions contra independentistes antifeixistes utilitzant totes les imatges i fitxers que tenen”. Finalment, Heredia ha evidenciat la “persecució política en tota regla” que suposa la seva detenció, i assegura que els mossos jugaran la mateixa carta que amb altres represaliats com Marcel Vivet: “Jugaran a dir que vaig agredir algú, fet pel qual no es podrà constatar amb proves, perquè no n’hi haurà, però es basarà tot en la paraula de l’agent”.

Publicitat

Poc després de sortir en llibertat amb càrrecs, Heredia ha agraït les mostres de suport rebudes a Twitter denunciant, un cop més, la persecució policial.

Et pot interessar  Elena defensa la "coherència" de convocar la segona plaça de major dels Mossos i subratlla que "ja estava prevista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut