Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

[Vídeo] Carles Heredia surt de la comissaria després de negar-se a declarar i denuncia la persecució política dels Mossos

Heredia ha evidenciat la “persecució política en tota regla” per part d’una part del cos de Mossos d’Esquadra: “Prou muntatges policials!”

Àlex Huguet 22/07/2021

El periodista Carles Heredia ha sortit a quarts d’una del migdia de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Valls on estava detingut des de primera hora del matí d’aquest dijous. Heredia s’ha acollit al dret de no declarar en passar a disposició judicial de forma telemàtica des de la comissaria. A la sortida, Heredia ha estat rebut per prop d’una trentena de persones que s’han concentrat per donar-li suport. El mateix Heredia ha explicat que se l’acusa de tres suposats delictes amb relació a la visita de Vox a Valls: atemptat contra l’autoritat, desordres públics i lesions lleus a mossos.

En declaracions exclusives a La República, Heredia ha dit que els Mossos l’han emmanillat a primera hora, vestits de paisà i amb un cotxe de policia secreta l’han portat cap a la comissaria. El represaliat també assegura que la denúncia és d’un col·lectiu de recent creació dins el cos de la BRIMO dels Mossos que es dedica a “iniciar acusacions contra independentistes antifeixistes utilitzant totes les imatges i fitxers que tenen”. Finalment, Heredia ha evidenciat la “persecució política en tota regla” que suposa la seva detenció, i assegura que els mossos jugaran la mateixa carta que amb altres represaliats com Marcel Vivet: “Jugaran a dir que vaig agredir algú, fet pel qual no es podrà constatar amb proves, perquè no n’hi haurà, però es basarà tot en la paraula de l’agent”.

Poc després de sortir en llibertat amb càrrecs, Heredia ha agraït les mostres de suport rebudes a Twitter denunciant, un cop més, la persecució policial.