Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

VÍDEO | Capella defensa que és l’independentisme, i no Puigdemont, qui té la “paella pel mànec” de la investidura

La consellera reivindica la força dels 7 diputats d'ERC i els 7 diputats de Junts al Congrés espanyol

|

- Publicitat -

La consellera de Territori, Ester Capella, ha defensat que és el conjunt de l’independentisme amb representació al Congrés dels Diputats qui té la “paella pel mànec” de la investidura de Pedro Sánchez, rebutjant que aquest paper l’ostenti únicament Carles Puigdemont i el seu partit, Junts. D’altra banda, la titular de Territori també ha insistit en altres qüestions cabdals que reclama el seu partit, ERC, com són el traspàs de Rodalies, la llei d’amnistia, un finançament just o l’aplicació de la Llei d’Habitatge, bloquejada pel ministeri de Mobilitat espanyol.

La “paella pel mànec” la té “‘independentisme: la força dels 7 diputats d’ERC i els 7 diputats de Junts. Són tan necessaris els uns com els altres“, ha reblat Capella en una entrevista a RTVE, instant el PSOE a posar-se a treballar per complir les condicions imposades pels dos partits a canvi del seu suport a la investidura de Pedro Sánchez.

Publicitat

La titular de Territori, que ha matisat que no és ella qui posa les condicions, sinó el seu partit,  ha recordat en les demandes d’ERC al PSOE a canvi del suport dels republicans a la candidatura de Pedro Sánchez: amnistia, autodeterminació i progrés social. Dins aquesta última condició s’hi emmarca el traspàs de Rodalies i el finançament just, que Capella ha reivindicat haurien d’arribar “a l’hora”. En el cas de Rodalies, perquè té un efecte negatiu en el desenvolupament de la vida i el dia a dia dels ciutadans arran dels retards constants o el mal estat de la infraestructura. Així mateix, ha insistit que el traspàs ha de ser “de tot”: de les vies, els tres, el personal i “tot allò” que fa funcionar el servei.


Capella també s’ha referit a les recents declaracions de l’expresident i l’exvicepresident espanyol, Felipe González i Alfonso Guerra, contra l’amnistia. La consellera ha afirmat que “hi ha persones que envelleixen bé i altres que no des del punt de vista polític”. Amb tot, Capella ha recordat que la Constitució no prohibeix una llei d’amnistia i, ja aventurant-se a predir la reacció del Tribunal Constitucional (TC) davant una eventual amnistia, confia que la composició actual de l’alt tribunal farà una interpretació de la Carta Magna entenent que ha de ser un “paraigua” i no una “cotilla”.

Et pot interessar  El Govern envia el requeriment a l’Estat per reclamar que el topall del lloguer inclogui l’índex català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut