Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

VÍDEO | Cambray diu que seria “del tot lògic” que Junts votés a favor dels comptes

|

- Publicitat -

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat que li semblaria “del tot lògic” que Junts hi votés a favor perquè són uns pressupostos “de país” i que tenen la base de l’exconseller de Junts Jaume Giró. Per això, ha demanat “posar el país per davant” en declaracions a La 2 i Ràdio 4.

Cambray també ha defensat que era “imprescindible” incrementar el pressupost a l’escola concertada perquè és un actor clau en la lluita contra la segregació escolar. En aquesta línia, ha assegurat que aquests diners serviran perquè aquests centres atenguin alumnes vulnerables i en el camí d’aconseguir l’equivalència en l’atenció al sistema, sigui en un centre públic o concertat.

Publicitat

Aplicació de percentatges a les aules catalanes

D’altra banda, Cambray ha reconegut que “no s’entén massa” que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi tornat a dictaminar una sentència sobre el 25% de castellà quan hi ha normativa que fa “inaplicable” aquest percentatge. Igualment, tampoc entén per què el tribunal és favorable a què el percentatge es continuï aplicant a les 26 aules on ja passava abans de les noves lleis. Segons ha afirmat, aquestes situacions no tenen “cap mena de sentit jurídic” i per això ha remarcat que el Departament ha presentat recursos i està “lluitant jurídicament”.

Per últim, ha dit als sindicats que continuen tenint sobre la taula la darrera proposta que els van fer per tal de signar un acord que permeti “revertir totes les retallades aquesta legislatura”. Cambray ha tornat a dir que no va entendre la darrera convocatòria de vaga i ha insistit que el segon sindicat va dir al primer que es tractava d’una convocatòria “electoralista”, tot i que s’hi va acabar sumant després de fer una consulta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut