Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

[VÍDEO] Boye: “Aquí hi ha un ‘escac i mat’. Ara falta saber en quantes jugades el volen”

L’advocat de Puigdemont presentarà una demanda d’anul·lació davant del TGUE i després veurà si Llarena acaba presentant les qüestions prejudicials, cosa que diu que li encantaria

Avatar
Agències 09/03/2021
El MHP Carles Puigdemont amb el seu advocat, Gonzalo Boye.

L’advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, creu que la justícia belga tornarà a rebutjar l’extradició dels polítics catalans exiliats si el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena torna a activar l’euroordre contra ells, després que el Parlament Europeu hagi aixecat la seva immunitat parlamentària. Segons Boye, el rebuig a l’extradició de l’exconseller de Cultura Lluís Puig es va basar en la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), i, per tant, la presentació de qüestions prejudicials per part de Llarena al TJUE no faran canviar la postura ni del tribunal europeu ni la del belga, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio i TVE-1.

Un cop aprovat el suplicatori per l’Europarlament, Boye ha dit que es llegiran les resolucions i, “amb calma”, durant els propers mesos, presentaran una demanda d’anul·lació davant del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE). Després veuran si Llarena acaba presentant les qüestions prejudicials, cosa que ha dit que li “encantaria”. Després, segons què digui el TGUE Puigdemont, Puig i Clara Ponsatí es mouran per l’espai europeu amb més o menys llibertat.

D’altra banda, Boye ha destacat els prop de 300 eurodiputats que no han donat suport al suplicatori, entre vots contraris i abstencions, cosa que significa que la victòria de l’estat espanyol “no ha estat un passeig militar”. Segons ell, diputats populars, liberals i socialistes han trencat la disciplina de vot. Boye ha resumit d’aquesta manera la nova situació: “Aquí hi ha un ‘escac i mat’. Ara falta saber en quantes jugades el volen”.

https://twitter.com/linformatiu_tve/status/1369228176589733888