Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

[Vídeo] Botran demostra que la Llei Celaá no blinda la immersió lingüística com deia ERC

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP al Congrés dels Diputats, Albert Botran, ha tornat a repassar la Llei Celaá d’educació que, segons ERC, blindava la immersió lingüística i la convertia en intocable. Res més lluny de la realitat, després de la sentència del Supremo que obligarà a fer un 25% de les classes en castellà, Botran ha desmuntat les bones intencions de la Llei Celaá: “La immersió lingüística és l’únic model que garanteix l’aprenentatge de llengües minoritzades com el català. No és un privilegi, sinó una de les úniques eines eficaces per poder resistir els privilegis del castellà en tota la resta d’àmbits”. Amb tot, Botran torna a recordar que aquesta llei “no la blinda” i defensa que és l’única eina per garantir el futur del català.

En una piulada on ha compartit la seva intervenció al Congreso, el diputat recorda que “les amenaces són els jutges, la preeminència del castellà a la Constitució i la desídia del Departament que no té un pla per aplicar realment la immersió”.

Publicitat


 

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut