Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

[Vídeo] Botran demostra que la Llei Celaá no blinda la immersió lingüística com deia ERC

El diputat de la CUP al Congreso recorda que la immersió “és l’única eina que garanteix l’aprenentatge de les llengües minoritzades”

Àlex Huguet 24/11/2021
Botran defensant la moció que ha estat tombada per àmplia majoria al Congreso | ACN

El diputat de la CUP al Congrés dels Diputats, Albert Botran, ha tornat a repassar la Llei Celaá d’educació que, segons ERC, blindava la immersió lingüística i la convertia en intocable. Res més lluny de la realitat, després de la sentència del Supremo que obligarà a fer un 25% de les classes en castellà, Botran ha desmuntat les bones intencions de la Llei Celaá: “La immersió lingüística és l’únic model que garanteix l’aprenentatge de llengües minoritzades com el català. No és un privilegi, sinó una de les úniques eines eficaces per poder resistir els privilegis del castellà en tota la resta d’àmbits”. Amb tot, Botran torna a recordar que aquesta llei “no la blinda” i defensa que és l’única eina per garantir el futur del català.

En una piulada on ha compartit la seva intervenció al Congreso, el diputat recorda que “les amenaces són els jutges, la preeminència del castellà a la Constitució i la desídia del Departament que no té un pla per aplicar realment la immersió”.