Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Borràs: “Tinc evidències per saber que la justícia espanyola és més espanyola que justícia”

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha demanat als independentistes que no facin de jutges i que no col·laborin amb la “feina bruta” de la “persecució judicial”. Així ho ha dit en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’ després que el TSJC l’hagi deixat a les portes d’un judici per suposat fraccionament de contractes quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). En cas que se li obri judici, Borràs ha dit que el seu cas haurà de ser votat a la comissió de l’Estatut del Diputat del Parlament. En aquest context, ha defensat que “ningú pot entendre que se suspengui algú quan no ha estat ni jutjat” i ha insistit que l’article 25.4 del reglament “vulnera” la presumpció d’innocència.

Borràs, que ha presentat un recurs contra la decisió del TSJC de deixar-la a un pas de judici, ha defensat que “els contractes menors formen part de la legalitat vigent” i ha afegit que la ILC “no té cap altra forma de contractació que no sigui aquesta tenint en compte el seu volum de contractació”.

Publicitat

Davant la pregunta directa si va afavorir algun amic amb els contractes, la presidenta del Parlament ha respost amb un no “rotund, clar i diàfan”. “He fet la feina ben feta, a temps, amb un cost mínim i amb màxima qualitat”, ha afegit per després reiterar que no ha comès cap delicte ni ha defraudat.

Preguntat pel seu partit, Borràs ha assegurat que dins de Junts “no hi ha cap dubte”  i que tothom “fa pinya” perquè consideren que es tracta d’un cas de “persecució política”.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional suspèn la vista d'al·legacions de les defenses de l'Operació Judes

En relació a l’article 25.4 del reglament de la cambra catalana que estableix la suspensió d’un diputat en cas que se li obri un judici per casos de corrupció, Borràs ha dit que “un Parlament democràtic no es pot permetre tenir un reglament que vulnera la presumpció d’innocència”. La causa contra Borràs està oberta per un delicte de prevaricació administrativa, un de frau administratiu, un de falsedat en document mercantil i un de continuat de malversació de fons públics.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut