Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Borràs presenta candidatura per formar part de l’Assemblea de Representants del CxRep

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha anunciat a través de Twitter que ha presentat candidatura per formar part de l’Assemblea de Representants del Consell per la República (CxRep). L’Assemblea, segons el Consell per la República, actuarà com un “parlament popular”. “Ens calen institucions fortes, republicanes, fora de l’abast de l’estat espanyol, que ens persegueix judicialment dins i fora les seves fronteres”, ha argumentat. Per aquest motiu, la presidenta del Parlament encoratja tothom a fer-se membres del CxRep. “Presento la meva candidatura. Dono força al consell, el consell ha de tenir força. Junts aconseguirem la independència”, ha conclòs.

L’Assemblea de Representants estarà formada per 121 escons, dels quals 81 seran per a candidatures de la ciutadania i els 40 restants, per a càrrecs electes com ara regidors, diputats, eurodiputats i senadors. Les votacions seran del 29 al 31 d’octubre. Un cop constituïda, escollirà, per una banda, el seu president i, per una altra, el president del Consell per la República. Actualment, Puigdemont és el president del CxRep.

Publicitat

Fa uns dies l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont també va anunciar que havia presentat candidatura per formar part de l’Assemblea de Representants.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut