Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

[VÍDEO] Aragonès demana als consellers treballar “incansablement” per “sacsejar” el país

Tots han promès el càrrec amb aquesta fórmula: “Prometeu complir fidelment les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?”

Agències 26/05/2021
Foto de família del nou Govern de la Generalitat, liderat per Pere Aragonès.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimecres al seu Govern treballar “incansablement” per resoldre el conflicte amb l’exercici de l’autodeterminació i l’amnistia, i per impulsar la transformació que, al seu parer, necessita la societat catalana. “Us vull donar les gràcies per comprometre-us amb el país, amb la vostra vocació de servei públic. No és fàcil implicar-se ni assumir responsabilitats com la que avui se us encomana en un context com l’actual i menys si l’ambició compartida és trencar amb la mera gestió i començar a projectar la Catalunya del futur basada en la prosperitat, benestar, llibertat i felicitat per a tothom”, ha afirmat durant el seu discurs en l’acte de presa de possessió dels consellers del nou Govern.

Aragonès ha transmès confiança en els membres de l’executiu, ha recordat els presos de l’1-O i els dirigents independentistes a l’estranger, i ha destacat que hi ha més dones conselleres que homes, la qual cosa veu com una “mostra del compromís feminista” del Govern.

Tots els consellers han promès el càrrec davant del president de la Generalitat que ha utilitzat la fórmula: “Prometeu complir fidelment les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?”, sense fer esment ni a l’Estatut ni a la Constitució.