Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Victòria lingüística: Fins al 97% d’estudiants escullen el català a la selectivitat

|

- Publicitat -

97,2% d’estudiants trien el català per examinar-se de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). D’aquesta forma tots els enunciats de la selectivitat estava en català, quedant així únicament un 2,8% en castellà.

Les xifres denoten un increment de preferència de la llengua catalana respecte a l’any passat que van optar per aquesta elecció un 95%; així ho ha deixat palès la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis.

Publicitat

Cal recordar que aquest any l’alumnat havia d’omplir un formulari anònim on s’indicava si volien els exàmens en català o en castellà, tot fruit del resultat d’un procés judicial.

La consellera de Recerca i Universitats s’ha mostrat molt orgullosa dels resultats que indiquen que gairebé la majoria dels estudiants hagin optat pel català en els enunciats de la selectivitat. Ha reconegut que aquest era un any “especialment complicat per les interferències” que hi ha hagut. Finalment, conclou satisfeta que “El català continua sent la llengua de la selectivitat”.

Et pot interessar  Albares envia una nova carta a la presidenta del Parlament Europeu per a l'ús del català, el basc i el gallec
Publicitat

Opinió

Minut a Minut