Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Des d’aquest any la Generalitat preguntarà per escrit als alumnes en quina llengua prefereixen fer la selectivitat

|

- Publicitat -

Nova mesura de la Generalitat. El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha decidit que aquest any als alumnes que facin la selectivitat se’ls preguntarà en quina volen fer examinar-se en les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), de fet, ja queda reflectit al document de les instruccions d’aquest mateix any, 2022.

Serà de total obligatorietat que tots els alumnes emplenin el formulari, que serà completament anònim, sobre la preferència de la llengua. Tot i això, el Departament de Recerca i Universitats ja s’ha pronunciat i reitera que el català serà la llengua “d’ús normal”, com a tots els altres anys.

Publicitat

La nova mesura és fruit de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la qual reivindicava que repartir els exàmens amb català era una preferència cap aquesta llengua envers la castellana. Per aquest motiu, l’any passat es va preguntar in situ amb quin idioma volien l’examen i a mà alçada els alumnes responien. Ràpidament, l’espanyolisme va treure les urpes i va dir que fer aixecar la mà era una manera de senyalitzar els alumnes que preferien realitzar l’examen en castellà. Per aquest motiu serà de forma anònima.

Aquest any, la selectivitat es realitzarà entre el 14 i 16 de juny.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut