Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Victòria judicial: Absolen dos encausats pel tercer aniversari de l’1-O

|

- Publicitat -

L’Audiència de Barcelona ha absolt dos joves de Calldetenes i Terrassa pels aldarulls que es van produir a la capital catalana durant el tercer aniversari de l’1-O. La fiscalia els demanava 5 anys de presó pel que considerava un delicte de desordres públics i atemptat contra l’autoritat. Ara, l’Audiència conclou que el llançament d’objectes sense danys es pot qualificar de violenta, però no és constitutiva de cap dels dos delictes esmentats.

La sentència diu que els testimonis policials són creïbles, fet que Alerta Solidària ha criticat, ja que dona per bones les versions dels mossos com a única prova de l’acusació. Segons explica l’organització antirepressiva, el relat dels agents “era del tot incompatible amb els fets acreditats”.

Publicitat

D’aquesta manera, en avalar parcialment la inexacta versió dels policies, “evita una possible imputació per fals testimoni”. No hi ha proves que demostrin que van interactuar amb altres manifestants, ni que ferissin cap agent. A més, la sentència admet que hi ha “matisos significatius”, però les excusa al·legant que el procediment era complex i s’estaven barrejant les versions amb altres causes obertes aquell mateix dia.

“No obtindrem mai justícia del sistema judicial espanyol”, ha assegurat Alerta Solidària en un comunicat, en què celebra l’absolució dels encausats.

Et pot interessar  Mossos de proximitat: la Policia Local dels pobles petits del Baix Empordà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut