Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Vergés reconeix que no estan en disposició de fer tests a tota la població de la Conca d’Òdena

|

- Publicitat -

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que en aquests moments no estan en “disposició” de poder fer la prova del coronavirus a tota la ciutadania de la Conca d’Òdena confinada. En una entrevista a ‘Ràdio Igualada’, la consellera ha dit que no es troben en aquest escenari i que ara la prioritat és sotmetre a la prova als professionals sanitaris i els de les residències de tot Catalunya. Vergés també ha lamentat la decisió del Ministeri de Salut de no ampliar a fase 2 el confinament. “Em sap greu que no respectin la nostra decisió, com si fos un capritx”, ha dit. Tot remarcant que van entregar-los hi informes que “sostenien” la necessitat d’endurir les mesures.

En l’entrevista, Vergés ha explicat que dissabte rebran una partida de 50.000 tests per tot el país. L’estratègia, ha aclarit, és primer fer la prova als professionals sanitaris i després al de les residències. Pel que fa a fer-la a la població confinada, com han demanat els ajuntaments de la Conca d’Òdena, ha assegurat que “no estem en aquest escenari”.

Publicitat

La consellera ha explicat que dimecres es va començar a sotmetre al test ràpid al personal sanitari d’Igualada confinat per haver estat en contacte amb contagiats i s’estan fent 100 proves cada dia. La intenció és que, en la mesura que donin negatiu, es vagin incorporant de nou a l’Hospital. A hores d’ara, ha especificat, 20 professionals ja s’han reincorporat al centre sanitari anoienc, on també s’han fet 32 contractacions directes. Per aquesta raó, ha dit, l’Hospital “comença a veure la llum”. La consellera ha assegurat que de moment no veu necessari fer ús d’altres instal·lacions. “El problema és de professionals, no d’espais”, ha dit.

Et pot interessar  El jutge demana al TSJC que investigui Vergés pel cas de les vacunacions a policies

El confinament

Pel que fa a la decisió el Ministeri de Sanitat de prorrogar el confinament a la Conca d’Òdena però, en fase 1, la consellera ha lamentat que segueixin “en la seva línia”. Vergés insisteix en la necessitat d’endurir les mesures “perquè no es dispari encara més”. No obstant això, fa un balanç positiu de les dues primeres setmanes de confinament a la zona i insisteix a dir que si no s’hagués pres la decisió el nombre de contagis entre l’àrea confinada i la que no hauria estat superior.

No importa l’origen

Vergés ha volgut treure ferro a la polèmica de l’origen del brot a la Conca d’Òdena. Després que la coneguda com a pacient zero hagi assegurat que ella no va assistir al polèmic dinar de la plantilla de l’Hospital, la consellera ha assegurat que l”origen “no és el que ens importa” i que li sembla “increïble” que es vulguin buscar culpables. Ha recalcat que quan es va explicar el cas “era per donar a conèixer perquè la situació a Igualada era diferent i hi havia tants professionals positius”. Segons Vergés, la voluntat era aclarir que ni l’hospital ni els professionals havien fet res erroni i que tot havia estat conseqüència d’una “punyetera” casualitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut