Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Vergés demana “consens” al Parlament per acabar amb les retallades del sistema de salut català

Recorda que cal tirar enrere una retallada del 5% dels sous impulsada pel Gobierno liderat pel PSOE

Redacció 21/05/2020
Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la sessió de control al Govern al Parlament el 24 d'abril del 2020 (horitontal)

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha emplaçat els grups parlamentaris a assolir un “consens” per acabar amb les retallades que s’han produït en els últims anys al sistema de salut català. Durant la sessió de control al Govern, Vergés ha dit que cal “enfortir” la sanitat catalana i s’ha mostrar convençuda que, havent patit la pandèmia de la Covid-19, totes les formacions treballaran per fer-ho possible. La titular de Salut ha demanat així acabar amb una “època de retallades” i abordar les “reivindicacions dels professionals”. Ha recordat que cal tirar enrere una retallada del 5% dels sous impulsada per un govern de l’Estat liderat pel PSOE.

Vergés ha aplaudit que durant la pandèmia els professionals sanitaris hagin fet un important esforç per afrontar la crisi. Entre d’altres, ha parlat d’impulsar la formació dels treballadors, potenciar l’atenció primària perquè sigui un “eix vertebrador” del sistema i augmentar les places de MIR.