Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

Vergés demana calma i assegura que la situació del coronavirus està continguda

El Ministeri de Sanitat descarta elevar el nivell d’alerta després dels nous casos a Catalunya

Avatar
Agències 01/03/2020
La consellera de salut del govern, Alba Vergés

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat que “no hi ha por a un col·lapse” del sistema sanitari pel coronavirus i ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania.

En una entrevista aquest diumenge a Rac1 que ha recollit Europa Press, la consellera ha explicat que s’ha iniciat l’estudi de contactes dels últims tres casos i “és possible que la xifra augmenti”.

“No hem demanat encara restriccions a cap lloc públic. Això ha de formar part d’un consens”, ha afirmat Vergés, que ha afegit que la situació es troba en fase de contenció, en què s’aïllen persones sanes que han estat en contacte amb infectades per contenir el virus.

La consellera ha sostingut que Salut no és partidària de prohibir les grans concentracions de gent, ni partits de diferents esports, que “es poden desenvolupar amb normalitat”, i ha afirmat que l’únic de què han informat és dels consells a les zones de viatges.

“Si cal fer un pas més, el farem. Però de moment estem molt tranquils amb la situació actual, que és l’esperada, no ens ha sorprès”, ha destacat Vergés.

Ha recordat que el que ha de fer una persona amb símptomes i que hagi viatjat a zones de risc és trucar al 061, després estudiaran si és un cas que cal investigar i si s’ha de fer la prova, i ha recordat que no cal que es traslladi a l’hospital, sinó que “se li farà a casa”.

D’altra banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha manifestat que el coronavirus a Espanya es troba en una situació “continguda” i descarta elevar el nivell d’alerta. En aquest sentit, ha precisat que el nombre d’identificats amb el Covid-19 és de 73 persones, la majoria dels quals, amb afectacions lleus, i només en 9 no se’n coneix l’origen. Concretament, segons Simón, el 90% dels casos identificats són importants o amb vincles amb persones que l’han agafat fora. El Ministeri de Salut reunirà aquest dilluns les comunitats amb casos confirmats per avaluar les accions concretes que siguin “útils i factibles” i manifesta que el sistema està preparat per “qualsevol escenari”.