Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Vergés adverteix de les males previsions de la situació epidemiològica actual

La consellera de Salut precisa que s’ha de veure “com s’acaba concretant” aquesta evolució dels registres

Avatar
Agències 15/12/2020

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha advertit aquest dimarts després de l’increment dels indicadors epidemiològics de la pandèmia de coronavirus a Catalunya que les provisions els pròxims dies “no són bones”.

Ho ha explicat en roda de premsa des de Tremp, acompanyada de l’alcaldessa del municipi, Maria Pilar Cases, després de la notificació del departament de la pujada de la velocitat de reproducció, que ha traspassat el llindar d’1 i s’ha situat en 1,11.

L’rt és una mesura del número de mitjana d’infectats per cada persona infecciosa, és a dir, el número de gent que pot infectar un cas positiu de coronavirus, per la qual cosa actualment a Catalunya cada infectat pot contagiar 1,11 persones.

Segons el Pla d’Obertura progressiva d’activitats impulsat pel Govern després de les restriccions de la segona onada de la pandèmia, es plantegen revisar les mesures quan l’rt és superior a 1 i s’incrementen els nous ingressos setmanals.

Vergés ha dit que segueixen els indicadors amb preocupació després d’identificar una pujada de nous casos tot i que ha matisat que fa pocs dies d’aquest canvi de tendència a Catalunya i ha precisat que s’ha de veure “com s’acaba concretant” l’evolució.