Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Verge veu “patriarcat en estat pur” en l’assemblea general de la RFEF

La consellera denuncia l'actitud de la RFEF amb Rubiales: "Li riu les gràcies, aplaudeix quan ataca el feminisme i condona uns comportaments que estan sent rebutjats arreu"

|

- Publicitat -

El vergonyós discurs del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luís Rubiales, ha provocat múltiples reaccions en l’àmbit polític. La consellera de Feminismes, Tània Verge, ha estat contundent en afirmar que veu “patriarcat en estat pur” en un “bon gruix” de l’assemblea general de la RFEF en què el seu president, Luis Rubiales, s’ha negat a dimitir.

“Avui no només queda més retratat encara el masclisme recalcitrant de Rubiales, sinó d’un bon gruix de l’assemblea general de la RFEF que li riu les gràcies, aplaudeix quan ataca el feminisme i condona uns comportaments que estan sent rebutjats arreu”, ha escrit en un missatge a Twitter.

Publicitat

Tània Verge ha expressat “tot el suport” a Jenni Hermoso i al conjunt de jugadores de la selecció espanyola, que “veuen com la seva federació està sent còmplice d’aquest masclisme tan recalcitrant”. I en aquest sentit ha demanat al Consell Superior d’Esports que “adopti les mesures disciplinàries a les seves mans” perquè fets com aquests “no quedin impunes”. I ha reblat: “Tot el que no sigui el cessament immediat de Rubiales es quedarà curt”.

La Generalitat és una de les institucions que ha demanat la dimissió de Rubiales com a president de la RFEF de forma oficial. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, va considerar el petó forçat una “agressió dura”, tot reflexionant sobre la feina que cal fer en el món de l’esport, especialment del futbol, on “la mirada encara no és igualitària”.

Et pot interessar  Verge convoca el grup d'anàlisi de feminicidis i anuncia la creació d’un gabinet d'expertes en violència vicària
Publicitat

Opinió

Minut a Minut