Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Verge convoca el grup d’anàlisi de feminicidis i anuncia la creació d’un gabinet d’expertes en violència vicària

L'objectiu del grup és identificar "aspectes de millora" per prevenir assassinats per violència masclista i violència vicària

|

- Publicitat -

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha anunciat aquest dimecres la convocatòria “urgent” per divendres del grup d’anàlisi de feminicidis arran de la mort violenta d’una dona i els seus dos fills menors al Prat de Llobregat, dels quals s’han trobat els cossos després que el pare se suïcidés. En una atenció a mitjans des de Brussel·les, on es troba per assistir a una conferència a l’Eurocambra sobre pobresa menstrual, Verge ha condemnat el crim del Prat de Llobregat. “És un altre cas molt greu de violència masclista”, ha dit. La consellera també ha anunciat la creació d’un grup d’expertes independents per “identificar millores en les eines de valoració de risc”, especialment per prevenir la violència vicària.

La consellera d’Igualtat i Feminismes ha assegurat que s’han activat “tots els serveis d’acompanyament” arran del cas al Prat de Llobregat, que ha dit “és un altre cas molt greu de violència masclista“. Arran d’aquest cas, Verge ha convocat per divendres el grup d’anàlisi de feminicidis per identificar “aspectes de millora” per prevenir assassinats per violència masclista.

Publicitat

Sobre la creació d’un grup d’expertes independents en violència vicària, Verge ha apuntat que l’objectiu és “identificar millores” en la detecció de riscos, per exemple “sistemes de protecció”. “Serà un espai de treball amb unes conclusions que han de ser molt pràctiques”, ha avançat.

“Més esforços” contra la violència masclista

Verge també ha lamentat que les xifres de violència masclista d’enguany són “intolerables”, amb cinc dones i cinc infants assassinats. “No ens ho podem permetre com a societat”, ha apuntat, tot remarcant que per fer front a la violència masclista cal la implicació de tota la societat. “Som conscients que cal seguir fent més esforços per millorar els sistemes de protecció a les dones. El Prat de Llobregat no està sol. És un dol de país”, ha afegit.

Et pot interessar  L'Ajuntament d'Amposta decreta tres dies de dol per l'assassinat d'una dona víctima de violència masclista

Finalment, la consellera també ha fet una crida a les dones a buscar ajuda en cas que considerin que elles o els seus fills es troben en risc. Verge ha instat a “no deixar passar cap símptoma” i trucar al telèfon d’atenció contra la violència masclista.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut