Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Vehí insta la conselleria d’Educació a defensar jurídicament els professors i “posar-se les piles” en la immersió

La diputada adverteix al PSOE de les conseqüències de comprar el discurs catalanòfob del PP i ho exemplifica amb la fallida de Cs

Agències 14/12/2021
La diputada i portaveu de la CUP, Mireia Vehí, en declaracions al Congreso

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha instat aquest dimarts la conselleria d’Educació a “defensar el model d’immersió” i “donar protecció jurídica als mestres” que “no poden estar enmig d’una batalla entre la dreta que es vol carregar la llengua i el govern de la Generalitat tremolant”. En aquest sentit ha apuntat que la conselleria s’hauria de “posar les piles” per fer funcionar la immersió. “El català està en una situació crítica i es necessita una actuació pública en defensa de la llengua”.

Vehí ha fet aquestes manifestacions en una oda de premsa al Congrés on també ha retret al PSOE que compri el marc de la dreta sobre la immersió lingüística, un discurs que parteix de la “catalanofòbia” que va atiar l’expresident de l’executiu espanyol José María Aznar.

Segons Vehí, aquest discurs és l’avantsala de la victòria de la dreta el 2023. En tot cas ha recordat que l’últim partit polític que va anar a Catalunya “a carregar-se la convivència és Ciudadanos”, que “està a punt de desaparèixer al Parlament”, de manera que “comprar aquest marc suposa renunciar a ser una força política que pugui tenir intervenció electoral”.

“El català és una llengua, i qui faci una guerra de la llengua és que no té ètica i està disposat a utilitzar-ho tot per als seus interessos polítics”, ha dit. Ha fet una crida a participar en la manifestació d’aquest diumenge, que “no és una manifestació independentista”.