Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Vehí insta la conselleria d’Educació a defensar jurídicament els professors i “posar-se les piles” en la immersió

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha instat aquest dimarts la conselleria d’Educació a “defensar el model d’immersió” i “donar protecció jurídica als mestres” que “no poden estar enmig d’una batalla entre la dreta que es vol carregar la llengua i el govern de la Generalitat tremolant”. En aquest sentit ha apuntat que la conselleria s’hauria de “posar les piles” per fer funcionar la immersió. “El català està en una situació crítica i es necessita una actuació pública en defensa de la llengua”.

Vehí ha fet aquestes manifestacions en una oda de premsa al Congrés on també ha retret al PSOE que compri el marc de la dreta sobre la immersió lingüística, un discurs que parteix de la “catalanofòbia” que va atiar l’expresident de l’executiu espanyol José María Aznar.

Publicitat

Segons Vehí, aquest discurs és l’avantsala de la victòria de la dreta el 2023. En tot cas ha recordat que l’últim partit polític que va anar a Catalunya “a carregar-se la convivència és Ciudadanos”, que “està a punt de desaparèixer al Parlament”, de manera que “comprar aquest marc suposa renunciar a ser una força política que pugui tenir intervenció electoral”.

“El català és una llengua, i qui faci una guerra de la llengua és que no té ètica i està disposat a utilitzar-ho tot per als seus interessos polítics”, ha dit. Ha fet una crida a participar en la manifestació d’aquest diumenge, que “no és una manifestació independentista”.

Et pot interessar  Ábalos es compromet a seguir donant suport al govern espanyol des del Grup Mixt al Congrés
Publicitat

Opinió

Minut a Minut