Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

Van den Eynde respon a Budó: la proposta sobre Junqueras “és un món de fantasia”

L’advocat de Junqueras diu que el que s’ha de buscar és “l’alliberament”, no el permís penitenciari

Redacció
Redacció 09/01/2020
Pla mitjà de l'advocat d'Oriol Junqueras Andreu Van den Eynde durant una atenció als mitjans a Brussel·les el 20 de setembre del 2019. (Horitzontal)

Després que la portaveu del Parlament,Meritxell Budó, hagi admès que el Govern podria demanar el permís penitenciàri d’Oriol Junqueras per ser el dilluns 13 de gener al Parlament Europeu, l’advocat del líder d’ERC ha negat la possibilitat d’aquest permís, en una entrevista a Rac 1.

Per ell, és el Tribunal Suprem el que haurà d’alliberar-lo, i en respecte a la proposta del Govern ha dit que “estem parlant d’un món de fantasia. Ni es proposarà, ni es demanarà, ni s’aprovarà. Això no existeix.” A més, defensa que el permís penitenciari “no entra dins els objectius estratègics. El que volem és l’alliberament”.

A poques hores per saber si el Tribunal Suprem donarà immunitat a Junqueras, Andreu Van Den Eynde no s’ha mostrat gaire optimista, i ha dit que “la llei ens diria que s’ha de respectar la immunitat però la tendència és que el Suprem vulgui evitar les conseqüències de la immunitat. No sabem amb què sortirà”.