Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Budó pressiona la conselleria d’ERC: “el permís penitenciari es podria usar”

|

- Publicitat -
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha admès que el permís penitenciari és un dels mecanismes que podria utilitzar l’exvicepresident Oriol Junqueras per ser el pròxim dia 13 de gener al Parlament Europeu. En entrevista a Catalunya Ràdio Budó ha donat algun detall més de la idea que posava sobre la taula en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, quan afirmava que el Govern està “preparat” i que serà “diligent” perquè Junqueras assisteixi dilluns al ple de l’Eurocambra. En tot cas, Budó ha reiterat que l’executiu català confia que el Tribunal Suprem acatarà la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i deixarà Junqueras en llibertat, atès que segons els magistrats europeus té immunitat com a eurodiputat.
Més enllà d’això, la portaveu del Govern també ha dit que sigui quin sigui el mecanisme que finalment s’hagi d’utilitzar, la decisió està en mans de la defensa de Junqueras i del mateix exvicepresident.

Sí ha reiterat que el president del Govern, Quim Torra, ha donat instruccions “sobretot a la consellera de Justícia”, de qui depèn la competència de les presons catalanes, de ser “diligent” per executar el mecanisme pel qual s’opti amb la màxima celeritat, en l’escenari que el Suprem no acati la sentència del TJUE.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE es pronuncia dijous sobre el recurs de Puigdemont pel rebuig inicial del PE a donar-li l'escó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut