Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Valls se sent “molt orgullós” d’haver fet alcaldessa Colau

|

- Publicitat -

“Dissabte va ser una jornada històrica”, així ha començat Manuel Valls la roda de premsa aquest dimecres al matí que ha convocat per explicar la situació del grup municipal, que queda dividit després que Ciudadanos hagi trencat l’aliança amb el francès i Corbacho també hagi optat per afegir-se al grup municipal. D’aquesta manera, la plataforma impulsada per Valls només tindrà el suport d’Eva Parera, mentre que els altres quatre regidors electes han fet el salt a la formació unionista.

“Vam plantar cara, ho vam aconseguir.” Manuel Valls se sent “molt orgullós” d’haver fet alcaldessa Colau perquè si no, diu, “Barcelona es resignava a tenir un alcalde independentista davant de la inèrcia favorable al nacionalisme”, també ho ha atribuït a “la manca de fermesa de l’àmbit constitucionalista”. Amb tot, el francès ha afirmat que Maragall i Colau “no són la mateixa cosa” però ha recriminat a l’alcaldessa que ja hagi penjat el llaç groc a la façana de l’Ajuntament.

Publicitat

La discrepància amb el partit de Rivera, l’apropament a Vox 

“Ciudadanos era un partit liberal i ara pacta amb una formació reaccionària”, ha sentenciat Valls, respecte a l’apropament de la formació amb l’extrema dreta de Vox. “No accepto lliçons de nacionalisme”, ha afegit. Alhora, ha avançat que després del pacte a Andalusia la relació ja va quedar tocada, però segons l’exprimer ministre es mantenien units pel seu “compromís amb Barcelona”.

Després de ser molt crítica amb Ciudadanos, també ho ha estat amb Celestino Corbacho, l’exministre espanyol que ha fet el salt a Ciudadanos i ha aconseguit un càrrec a la Diputació: “La seva decisió és incomprensible”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut