Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

L’ANC defensa la democràcia interna a l’entitat i recorda que el 96% dels socis van aprovar l’impuls d’una llista cívica

L’entitat sosté el moviment independentista es troba “en un moment estratègic clau” on cal “prendre decisions” sobre “què cal fer i com”

Redacció 17/02/2023
La presidenta de l'ACN, Dolors Feliu, en l'Assemblea General d'Òmnium a les Drassanes de Barcelona. Data de publicació: dissabte 04 de febrer del 2023, 14:30 Localització: Barcelona Autor: Albert Segura

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) defensa la democràcia interna de l’entitat davant les informacions sobre tensions i divisions internes al Secretariat nacional, sorgides arran de l’impuls d’una llista cívica de cara les pròximes eleccions al Parlament que faria la competència als partits independentistes. Malgrat l’oposició del Secretariat, que fins i tot va comportar la dimissió d’una de les membres de la direcció política de l’entitat, Mònica Batalla, l’ANC ha emès un comunicat en el qual recorda que els mateixos socis, via esmenes, van incloure l’impuls d’aquesta llista cívica en el full de ruta, que posteriorment va ser aprovat pel 96% dels membres de ple dret.

L’entitat deixa ben clar que “rebutja les filtracions” que hi ha hagut “aquestes últimes setmanes”, donat que es tracta d’informació “confidencial”, i recorda que “tot el secretariat nacional està vinculat a un contracte de confidencialitat signat en acceptar el càrrec”.

L’ANC afirma que el moviment independentista es troba “en un moment estratègic clau” on cal “prendre decisions” sobre “què cal fer i com”. L’impuls de la llista cívica ha obert un debat dins l’entitat que, malgrat generar posicions “diverses”, a ulls dels dirigents mostra “la transversalitat de l’Assemblea”. En aquesta línia, recorda que l’objectiu de l’entitat també és obrir el debat sobre què cal fer “més enllà de la pròpia entitat”, i que per això treballa “fa temps” en l’organització de la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista, que se celebrarà els dies 11 i 12 de març a Barcelona “amb la participació de les principals entitats independentistes”.

El debat sobre aquesta llista “tot just comença”, serà “totalment transparent”, però  “no serà breu”. Amb tot, la decisió final la prendran “els membres de ple dret de l’entitat”. La Conferència Nacional del Moviment Civil debatrà 7 ponències que, a més de la llista cívica, abordaran qüestions com “el front civil, el front institucional i el front internacional”.