Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Uns 150 gironins de l’esquerra independentista es concentren per la Diada contra “la centralització” de l’Estat

|

- Publicitat -

Unes 150 persones de l’esquerra independentista s’han concentrat aquest divendres a la Copa de Girona, en motiu de la Diada. Ha estat un acte polític que ha comptat amb la presència de la diputada al Parlament Natàlia Sánchez i on s’ha criticat el Gobierno i les institucions com la Justícia o la Corona. Al final de l’acte els concentrats han pretès fer una manifestació fins a la plaça del Vi, però se’ls ho ha impedit per les restriccions provocades per la pandèmia. Això ha fet que els organitzadors animessin els assistents a anar individualment fins davant de l’Ajuntament de Girona on s’ha penjat una estelada.

L’acte s’ha fet a la Copa, just al costat dels Jutjats on hi havia un fort desplegament policial amb diverses furgonetes de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra, que han acordonat la zona dels Jutjats per evitar l’apropament per part dels concentrats.

Publicitat

El manifest que s’ha llegit al final de l’acte ha carregat contra la “voluntat centralitzadora de l’estat espanyol” que s’ha fet més “evident” arran de la pandèmia. A més, també carrega contra la “incapacitat de construir alternatives a l’IBEX independentment de qui governi”.

Per tot plegat han els manifestants han reclamat una “eina institucional potent que trenqui amb el règim del 78″. ” Cal recuperar sobirania parlamentària, política i econòmica i demostrar que hi ha una altra manera de viure”, conclou el document.

Les organitzacions convocants han estat la CUP, Arran, Poble Lliure, La Forja, Endavant, la Intersindical Alternativa de Catalunya, la Coordinadora Obrera Sindical, el Casal Independentista El Forn, la Intersindical-CSC, i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

Et pot interessar  La militància de la CUP ratifica els caps de llista: Laia Estrada, Sergi Saladié, Dani Cornellà i Bernat Lavaquiol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut