Dilluns, 24 de gener de 2022 - Edició 1278
La República

Unes converses telefòniques desmunten l’acusació contra Boye

El president Puigdemont parla de guerra judicial i es pregunta com es pot, a la vista del que recull el sumari, sostenir l’acusació contra el seu advocat

Redacció 12/01/2021
Pla curt de l'advocat de l'expresident Carles Puigdemont i autor del llibre 'Y ahí lo dejo. Crónica de un procés', Gonzalo Boye, darrere el visor d'una càmera en una entrevista amb l'ACN, publicat l'1 d'abril del 2019.

Unes converses telefòniques enregistrades per la policia i que formen part del sumari de l’Audiència espanyola contra Sito Miñanco i quaranta persones més acusades de narcotràfic i blanqueig de capitals desmunten les acusacions contra l’advocat Gonazo Boye, defensor, entre d’altres dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra. Boye és un des processats en aquesta macrocausa i se li atribueix un presumpte delicte de blanqueig de capitals provinents del tràfic de droga en el si d’una organització criminal.  Segons una conversa telefònica que publica Vilaweb queda demostrat que els diners que es diu que Boye volia blanquejar no eren de Sito Miñanco sinó de l’empresari Manuel González Rubio, que va anar al despatx de Boye després que li intervinguessin per estudiar com els podia recuperar. Precisament la documentació que va aportar el personal del despatx de Boye va presentar-la al servei de prevenció contra el blanqueig de diners del ministeri d’economia. El procediment es va allargar fins a final del 2017 i no va ser fins que Boye ja era advocat de Puigdemont i altres exiliats que es va ordenar una operació per detenir Miñanco i Rubio, entre d’altres, sense cap acusació contra l’advocat. Però en paral·lel la fiscalia va obrir una peça separada orientada contra Boye. Ara Vilaweb dona a conèixer unes converses que formen part del sumari en què González Rubio deixa clar que els diners eren seus.

El president Pugdemont, davant d’aquesta informació, ha publicat aquesta piulada afirmant que “comencem a conèixer detalls molt greus de la lawfare, i intueixo que això només és el principi. A la vista del que el mateix sumari ja diu… com es pot sostenir encara l’acusació a Boye? Se sap què els passa, als jutges que fan una cosa així?”