Edició 2133

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de maig del 2024
Edició 2133

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de maig del 2024

Una organització catalanòfoba creu que s’utilitzen els claustres de professors com a “instrumentalització política”

|

Subscriu-te al canal de WhatsApp

La plataforma catalanòfoba ‘Escola de tothom/Escuela de todos’ denuncia la “instrumentalització política” dels claustres de professors i els consells escolars dels centres educatius catalans. En un comunicat, exposen que en les últimes setmanes alguns claustres i consells han adoptat mocions crítiques amb la sentència del TSJC que fixa un 25% de castellà a les aules i assenyalen que el debat i aprovació d’aquests manifestos és “il·legal” i suposa la “instrumentalització” de l’administració. En aquest sentit, veuen inadmissible que s’afegeixi aquesta “pressió” sobre els docents. Per tot plegat, demanen que cessi de forma immediata del debat i la votació d’aquestes mocions i exigeixen que l’Alta Inspecció Educativa intervingui.

Publicitat

Reiteren que els manifestos crítics amb la sentència són “il·legals” i suposen “la fallida de principis democràtics bàsics” mentre declarin que no s’obeiran les sentències judicials.

Escola de tothom afirma que “cap declaració ni del claustre ni del consell escolar pot deslegitimar decisions judicials”, si bé ho diferencia del fet que pugui haver-hi persones que formen part d’aquests òrgans que puguin tenir “opinions discrepants” de les decisions judicials. Així, asseguren que les opinions es poden expressar amb tota llibertat “però sense comprometre la posició de l’administració com a tal”.

A més, denuncien també que l’aprovació de manifestos en claustres de professors “s’obliga als treballadors a pronunciar-se públicament sobre un tema de caràcter polític”, una premissa que rebutgen. D’altra banda, afegeixen que el codi deontològic de la professió docent obliga els professionals de l’ensenyament a “assumir i complir els deures de ciutadania, actuant amb lleialtat a la societat i a les institucions en el marc de la Constitució espanyola i la normativa vigent”.

Et pot interessar  El TSJC admet un contenciós de l'entitat ecologista Iaeden per aturar el parc eòlic Galatea de la Jonquera

Per últim, veuen encara més greu que el debat sobre els manifestos es plantegi també en els consells escolars, que també integren alumnes.

A banda, la plataforma també es mostra crítica amb l’acord del Govern de defensa del català i avisa de “greus disfuncions democràtiques”. “És desolador que el Govern català tracti d’emparar als desobedients i aboqui amenaces de represàlies sobre aquells que denunciïn les irregularitats”, afirmen. De fet, adverteixen de “greus disfuncions democràtiques” tant a la Generalitat com als òrgans col·legiats d’algunes escoles.

Escola de tothom farà arribar el comunicat a diverses administracions de Catalunya, de l’Estat i de la UE.

Publicitat

Subscriu-te al canal de WhatsApp

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut