Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Una nova reunió a Lledoners ERC-Junts intenta accelerar l’acord

|

- Publicitat -

ERC i JxCat han fet aquest dissabte una segona cimera a la presó de Lledoners per intentar desencallar les negociacions per formar un nou govern, segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar l’ACN. La trobada s’ha fet coincidint amb l’1 de maig, dia que ERC va marcar com data límit per assolir un acord. Fonts republicanes han dit a l’ACN que valoren positivament la trobada i que “exprimiran” les últimes hores del dia en converses amb JxCat i a nivell intern. De fet, des d’ERC apunten que si en les properes hores no es tanca un pacte amb JxCat per formar una coalició, diumenge es posaran sobre la taula “alternatives” com l’opció d’un govern en solitari. Els republicans confien pronunciar-se sobre les converses entre diumenge i dilluns. El vicepresident amb funcions a president i aspirant a la presidència en el nou govern, Pere Aragonès, ha tornat a participar a la cimera, després de fer-ho, també, a la cimera de dimarts.

ERC posarà sobre la taula “alternatives” a un govern de coalició amb Junts si en les properes hores no s’aconsegueix tancar un pacte amb la formació de Carles Puigdemont. Fonts republicanes han recordat que aquest dissabte és la data límit marcada pel partit per assolir un acord, i que, si en les properes hores aquest no prospera, a partir de diumenge es plantejarà a les converses l’opció del govern en minoria. Els republicans indiquen, però, que tenen “ganes” d’arribar a un pacte, per al què no veuen cap escull, i que l’opció d’una alternativa a la coalició no estarà sobre la taula fins que s’esgotin “les 24 hores” que té el dia 1 de Maig.

Publicitat
Et pot interessar  Aragonès proposa celebrar un referèndum via l'article 92 de la Constitució espanyola

En aquest sentit, els republicans afirmen que les negociacions fa 75 dies que duren i que diumenge en quedaran 25 per la data límit de la investidura, motiu pel qual consideren que a partir de llavors “s’hauran de valorar” altres opcions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut