Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Una empresa basca fabricarà una vacuna experimental de covid-19 dissenyada a Massachusetts

|

- Publicitat -
L’empresa basca amb seu a Sant Sebastià Viralgen Vector Core, especialitzada en la producció de vectors virals per a teràpia gènica, fabricarà la vacuna de la covid-19 que està desenvolupant el Massachusetts General Brigham Hospital (MGB), afiliat amb Harvard, que lidera un consorci d’organitzacions per a la fabricació d’aquesta vacuna, per al seu ús en assajos clínics i posterior comercialització. Viralgen serà l’únic participant d’aquest consorci de fora dels Estats Units. La vacuna podria començar a provar-se en humans aquesta propera tardor.
Tal com ha publicat l’MGB a través les seves entitats associades, el Massachusetts Eye and Ear i el Massachusetts General Hospital, la vacuna per covid-19 desenvolupada per aquestes institucions comptarà amb tres empreses que duran a terme la producció i l’escalat a nivell mundial . Aquestes empreses seran Viralgen, Aldevron, a Dakota del Nord, i Catalent, a Nova Jersey. La vacuna experimental utilitza vectors adenoassociats (AAV) per lliurar i expressar el gen S (spike) del virus SARS-Cov-2 i així crear una resposta immune.

Un aspecte important d’aquesta vacuna és que utilitza l’experiència i capacitat de desenvolupament de la indústria que treballa des de fa anys amb vectors adenoassociats (AAV). Aquest coneixement i experiència en àrees com la producció que ofereixen aquestes companyies hauria d’ajudar a assolir l’objectiu d’una vacuna que arribi al màxim nombre de persones.

Viralgen té llicenciada la tecnologia Pro10, desenvolupada per Askbio, i que permet la producció de grans volums de virus adenoassociats en un temps reduït i amb la versatilitat d’adaptar-se a variacions que puguin ocórrer amb el virus que causa la covid-19. A més, la gran producció pot acabar repercutint en un cost assequible i en la capacitat d’arribar a un major nombre de persones.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut