Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Una diputada de Vox denuncia el masclisme que hi ha a l’ambient del partit

Critica que les dones del partit estan “anul·lades” pels homes, i que l’han espiat més d’una vegada

Redacció 21/01/2020
Imatge d'un acte electoral de Vox / Flickr

Es tracta de la cap de llista de Vox per Almería i diputada del Parlament d’Andalusia, Luz Belinda Rodríguez, que ha decidit abandonar el grup polític d’extrema dreta. Els motius d’aquesta fugida són clars: els del seu grup parlamentari l’espiaven i han demostrat actituds masclistes des de fa temps. De fet, la diputada s’havia trobat la correspondència oberta, fins que no ha pogut aguantar més el fet d’estar en un partit que la tractés tant malament.

Es confirma, doncs, la fama que Vox té d’acostar-se perillosament al pensament i manera de fer dels temps de Franco. Segons unes declaracions de Rodríguez, els seus companys no la deixaven treballar, esborraven firmes seves per posar les d’un company (sempre un home), i ha denunciat que no hi ha una metodologia de feina clara. Posteriorment s’ha sabut que el partit també planejava fer-la fora.

Finalment, la diputada també ha denunciat que “les dones estem anul·lades pels homes”, que sempre són els que parlen, definint de “poca democràcia i sectarisme” l’actitud del partit.

Aquest cas és similar al que va passar dins del mateix partit d’extrema dreta, on un militant negre també va obrir els ulls veient que Vox era un partit xenòfob i també va decidir abandonar-lo.